Při koupi 2 a více balíčků kávy máte vždy DOPRAVU ZDARMA na výdejní místa v ČR

Bolívie Alasitas

Šťavnatá a exotická káva z řady jednodruhových káv na filtr - Farm. Třešně odrůdy caturra z farmy Alasitas, kterou vlastní rodina Rodriguez, byly zpracovány suchou metodou Coco Natural. Kontrolované zpracování se v chuti projevuje divokými a výraznými tóny jahodového džemu, kakaových nibsů a červeného vína.

Bolívie Alasitas

Aktuálně nedostupné
Vaše cena (vč. DPH)
425 Kč
Není skladem
Podrobnosti
Panama
Země původu Bolívie
Farma Alasitas
Odrůda Arabica Caturra
Zpracování Coco Natural
Sklizeň září 2023
Spolupráce 6 let
Typ kávy Zrnková
Chuť šťavnatá a exotická

Bolívie Alasitas

Šťavnatá a exotická káva na přípravu filtrované kávy z bolivijské farmy Alasitas. Odrůda caturra byla zpracována unikátní metodou coco natural, která v kávě vyzdvihuje divoké a intenzivní ovocné tóny. Lukáš a Kamila ji pro vás vybrali během naší pravidelné podzimní návštěvy farem rodiny Rodriguez.

Rodina káv Farm
Rodina káv Farm tvoří srdce naší nabídky. Sezónní výběrové loty vypěstované zodpovědnými farmáři, s kterými doubleshot udržuje pevné dlouhodobé vztahy. Nekompromisní respekt k půdě, lidem a zrnkům promítnutý do výsledné chuti.

Rodina Rodriguez - průkopníci výběrové kávy v Bolívii

Káva pochází z farmy Las Alasitas, která se nachází v nadmořské výšce 1 600 m n. m. O farmu se stará rodina Rodriguez, jejíž společnost Agricafe se v Bolívii zasazuje o návrat k pěstování výběrové kávy. Svým přístupem podporuje desítky farem a snaží se pěstitelům nabídnout alternativu k pěstování koky. Farma Alasitas (v jazyce původních obyvatel Aimara znamená název "kup mě") je velmi mladá. Rodina Rodriguez koupila v roce 2014 cca 20 ha půdy v regionu Caranavi, aby zde vytvořila modelovou farmu a zpracovatelský závod. Na farmě se pěstují odrůdy caturra, java a geisha.
Profil: Rodina Rodriguez
Profil: Rodina Rodriguez
Přečtěte se podrobné informace o projektech Agricafe.

Jak tato káva chutná?

Šťavnatá a exotická

Kamila i Lukáš, kteří v Bolívii loni tuto kávu společně vybírali, se shodli na tom, že jsou v chuti výrazně cítit tóny jahodového džemu, kakaových nibsů a červeného vína.

Caturra Coco Natural

Tato caturra byla zpracována suchou metodou. Třešně byly sušené ve slupce na afrických postelích nejprve po dobu 5 dní na přímém slunci a následně ve speciálních sušících kontejnerech při maximální teplotě 40 °C, po dobu 20 dní. Tyto otevřené kontejnery jsou světovou raritou. Teplo vychází z plynových hořáků a káva se pravidelně manuálně prohrabuje. Chuťový profil je závislý především na množství třešní v kontejneru a četnosti prohrabování. Podobný pomalý systém sušení jsme poprvé viděli v Brazílii. Jelikož rodina Rodriguez spolupracuje s panem Flavio Boremem, asi největším expertem na zpracování kávy, který pochází z Brazílie, není se čemu divit.

Chcete se zdokonalit v přípravě filtrované kávy?

Navštivte naše kurzy
Navštivte naše kurzy
Večerní kurzy přípravy kávy mohou být také skvělým dárkem!

Poslechněte si náš podcast o Bolívii

Související produkty

šťavnatá a exotická

Bolívie Floripondio 1 kg

1 698 Kč
šťavnatá a exotická

Bolívie Floripondio

525 Kč
sladká a krémová

Brazílie Celso a Gertrudes 1 kg

1 116 Kč
sladká a krémová

Brazílie Celso a Gertrudes

345 Kč