Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?
Tento víkend probíhá v kanadském Vancouveru světové finále soutěže v přípravě kávy pomocí AeroPressu. Česko reprezentuje Mário Adamčík z Roast Different magazínu. Mário vyhrál český šampionát, který měl doubleshot, jako oficiální distributor AeroPressu, tu čest pořádat. Přejeme mnoho štěstí! Vyzpovídali jsme první trojici a přinášíme vám jejich recepty na přípravu Aeropressu.
“Päť dni pred súťažou som schoval svoj dripper a vytiahol zo skrine „zaprášený” aeropress. Každý deň – jedna káva. V stredu som bol pracovne na Slovensku a útočisko mi poskytli chalani z pražiarne Goriffe. Kávu som testoval s rôznymi vodami a vybral som si súťažné zloženie vody. Spala u nás Terka Prejdová, a tak sme si ráno, v deň súťaže, triedili poslednýkrát zrná a vybrali najlepší variant.”
“Tento rok sme dostali zrno, ktoré ma veľmi bavilo. Vidieť, že v pražiarni premýšľali nad tým, aká káva sa na súťaž hodí. Zrná sa dali pretriediť na minimálne tri odlišné typy. Každý typ potom chutil úplne inak. Veľmi ma to bavilo. Chvíľu som premýšľal, že si z nich namiešam špecifický blend. Žiaľ, na to mi jeden balíček nestačil. Takže som si vybral zrná, ktoré mi dávali najlepší chuťový atribút. Sladké prezreté ovocie. Hmm.. to mám rád a očividne to chutilo aj rozhodcom.”
“Na finále sme už dostali kávu, ktorá bola z rovnakej kávy, ako bola moja súťažná káva na Slovenský Brewers Cup. Tú kávu by som nedokázal zle pripraviť, ani keby som chcel sám seba sabotovať. Finálové kolo som si veľmi užil. Atmosféra, moji súperi, káva!”
Situace v Bolívii nebyla letos tak dramatická jako v Brazílii, alespoň tedy z pohledu klimatického. Naopak politicky se Bolívie pomalu řítí do stejné situace, ve které se nachází Venezuela nebo z pěstitelských zemí třeba Etiopie.
Přečtěte si víceJste si jisti, že chcete provést tuto operaci?