Jste si jisti, že chcete provést tuto operaci?
Vybrali jsme pro vás naše každoroční vánoční bestsellery. Chci je vidět
Příprava kávy má mnoho pravidel, obzvlášť pokud chcete docílit fantastického šálku. Dobrá zpráva ale je, že samotné servírování už (skoro) žádná pravidla nemá a kávu si můžete vychutnat tak, jak vyhovuje vám. Pořád je tu pár doporučení, která ze fantastického šálku kávy udělají nezapomenutelný.
Pokud chcete servírovat filtrovanou kávu elegantně větší skupině, určitě sáhněte po skleněné servírovací konvičce - dekantě (nebo dekanteru), do které se vejde káva pro několik lidí. Před rozléváním do šálků ji ale v konvičce vždy promíchejte klidně jen kroužením konvičkou. Jak káva chladne, oddělují se v ní jednotlivé složky - sacharidy, lipidy, enzymy - protože jsou různě těžké. Pro vyvážený šálek je proto důležité promíchat je zase zpět.
Situace v Bolívii nebyla letos tak dramatická jako v Brazílii, alespoň tedy z pohledu klimatického. Naopak politicky se Bolívie pomalu řítí do stejné situace, ve které se nachází Venezuela nebo z pěstitelských zemí třeba Etiopie.
Přečtěte si víceNa letošní návštěvu a výběr káv v Brazílii a Bolívii jsme se vydali o měsíc dříve než obvykle. Hlavním důvodem byly brzké sklizně a také lehká nervozita z nové regulace EUDR (European Union Deforestation Regulation), která se nás jako přímých importérů kávy od letošního prosince týká.
Přečtěte si víceJste si jisti, že chcete provést tuto operaci?