Vybrali jsme pro vás naše každoroční vánoční bestsellery. Chci je vidět

My jsme doubleshot

Pražírna kávy, čtyři kavárny, tréninkové centrum, cukrárna, ale především tým lidí, kteří milují výběrovou kávu. Od roku 2009 žijeme kávou. Vybíráme ji osobně u farmářů po celém světě, pražíme nedaleko Prahy a nabízíme všem, kdo ve svém šálku rádi cítí čerstvost, pestrost a barevnost chutí.

2009

V době, kdy chuť výběrové kávy kavárníci považovali spíše za exotický úkaz, se polovina našeho týmu odjela učit pražit kávu do jedné z nejlepších kanadských pražíren 49th Parallel Coffee Roasters. Druhá polovina se rozhodla sbírat cenné zkušenosti prací na kávových farmách Střední Ameriky.

2010

Po více než roce plánování, sbírání informací, kontaktů a zkušeností od nejlepších pěstitelů a pražičů, vznikl v létě 2010 cestou domů nad Atlantikem doubleshot.

2012

Otevíráme první vlastní kavárnu - karlínský Můj šálek kávy. Převzali jsme ji od původních majitelů, Karlín má v té době ještě do elitní čtvrti daleko a my tu budujeme kavárnu postavenou na špičkové kávě. Zní to srandovně, ale ani to nebývalo běžné.

Tady začíná i naše akce “kohoutková na charitu”. 100 % výtěžku z prodeje kohoutkové vody v kavárnách posíláme od počátku různým neziskovkám. V menu kaváren vždy najdete, na koho zrovna pijete.

2013

Nejrychlejší akce. Během pár týdnů navrhujeme, stavíme a otevíráme espresso bar přímo v holešovické výdejní hale e-shopu Alza.cz. Stihli jsme vánoční sezónu a nestačíme se divit, kolik kávy se vypije při nákupech. A divíme se vlastně do dneška.

2014

Otevíráme tréninkové centrum, neboli školičku - prostor plný kávové techniky, kde učíme amatéry i profesionály, jak připravovat špičkovou kávu doma i v kavárnách. Všechny podniky, které nabízejí naši kávu, musejí naším tréninkem projít, abyste vždycky a všude pili doubleshot tak, jak má chutnat.

2015

Otevíráme třetí kavárnu - v Praze kousek od Hradčanské jsme otevřeli Místo. Navrhovali jsme si ji poprvé úplně od začátku, takže konečně máme prostor na všechny technologie, které jsme v kavárnách chtěli, ale nevešly se nám.

Spouštíme také online cukrárnu Cup of Cake, kterou vede naše šéfcukrářka a původně i šéfkuchařka Lana Libin Mayer. Nabízí dovoz dezertů, které znáte z našich kaváren.

Stejný rok se nám plní další sen - naši filtrovanou kávu začínají servírovat v michelinském Degustation Bohême Bourgeoise.

2016

V našich kavárnách si můžete tento rok dát kávu z rukou baristy roku 2016. Náš Ondra Hurtík se stal absolutním vítězem nejprestižnější kávové soutěže a na směně je tak pravidelně kávová celebrita.

2017

Získáváme i slovenský titul. Lukáš Podbehlý vyhrává slovenského baristu roku 2017.

2018

Na jednu sezónu si můžete doubleshot dát i v Manifesto - streetfoodovém experimentálním prostoru kousek od Florence.

2020

Otevíráme zbrusu nové, větší pekařství. Lanu, která se začala věnovat vlastnímu projektu, střídá Vendula a její sladký rukopis. Z Cup of Cake se stává Sladké a nabízí dezerty, které jsou tak trochu české a tak trochu neobvyklé. A dáte si je opět v našich kavárnách nebo si je můžete objednat online domů.

Naše káva

Logo doubleshotu najdete na kávách, které nám samotným chutnají. Na kávových farmách v Latinské Americe a Africe si vybíráme takové kávy, které mají zajímavý chuťový profil, nezaměnitelně v sobě odráží terroir, odrůdu, zpracování a filosofii farmáře. A nás je hlavně baví pít.

„Káva má především chutnat a až když chutná, přijde na řadu její příběh.“

Ricardo Calderon - Kostarika Los Angeles
Graciano Cruz - Panama
Ben Carlson - Burundi
Farmáři a kalendář sklizní

Skrze naši kávu vyprávíme příběh o farmářích, kteří kávu pěstují s ohledem na životní prostředí, o farmářích, kteří za svou práci dostávají zaplaceno výrazně víc, než kdyby prodávali komoditní kávu. Vyprávíme také o půdě a počasí, které chuť každé sklizně ovlivňují.

Den v pražírně

Pražení

Na naší více jak 60 let staré pražičce Probat UG 22 pražíme kávu tak, aby co nejlépe vynikly její přirozené chutě. Můžete tak cítit třeba zralé ovoce, cukrovinky nebo jasmín, neucítíte tu naopak svíravou hořkost, spáleninu nebo zemitost.

„Pražení je kombinace citu, zkušeností a moderních technologií s cílem vytvořit ideální profil pro danou kávu a ten následně konzistentně opakovat.“

Naším cílem je z kávy dostat její maximum. Chceme, aby se všechny látky, které nesou aroma a chuť, dokonale rozpustily do vody a vytvořily sladký, ovocný, voňavý a delikátní nápoj, který budete chtít pít každý den.

Ať vám chutná!